Молитва за помирење

Наменске молитве, За бољи живот

Молитва за помирење са Богом. Будите нови у Христу овом свакодневном молитвом да се помирите са њим.

Молите се да следите куда Исус води.

Вечна слава!

Молитва за помирење

Љубим те Боже,

Измирио си нас у Христу Исусу и дао нам службу помирења. Молимо се за све оне од којих смо отуђени. Донеси исцељење затегнутим или прекинутим односима. Опрости нам за тренутке када смо другима нанели неправду, било незнањем, занемаривањем или намером.

Дај нам храброст и милост да тражимо њихов опроштај и могуц́ност да се поправи. Где су нам други нанели неправду, даруј нам милостивог духа,
да бисмо могли опростити као што нам је опроштено у Исусу Христу.

Амин.

О молитви за помирење

Прво морамо разумети природу помирења. Реч „помирење“ потиче од грчког корена аллассо који носи идеју промене. Помирење значи да је дошло до промене односа. Бивши непријатељи постају пријатељи. Да би дошло до помирења треба неко да преузме иницијативу.

Грех је разбио наш однос са Богом. Међутим, Бог је преузео сву иницијативу и послао свог Сина Исуса да плати казну за наш грех како бисмо се помирили са Богом. Начин на који се завршава наше помирење је одговор на опроштај који је Христос понудио. Када примимо Божју милостиву понуду опроштења, Бог опрашта и враћа нас у исправан однос са Њим. Овде почиње наш пут помирења.

Podelite molitvu: