Молитва за помирење оних који су у завади

Наменске молитве, За бољи живот

Молитва за помирење оних који су у завади повезује нас са Божијом милошц́у и снагом и тражи Његову интервенцију у промени срца и умова. Праштањем, праштањем и грађењем љубави молитва подстиче трајни процес помирења и обнављања односа међу људима. Ова молитва нас подсец́а на важност понизности и трајног мира у нашим односима док се ослањамо на Божје вођство и подршку.

Молитва за помирење оних који су у завади

Боже,
молимо Ти се за све оне који су заробљени у сукобима и свађама. Нека Твој Дух дотакне њихова срца и умове, осветли њихову свест и пробуди свест о важности праштања и помирења.
Нека Твоја љубав испуни њихова срца да буду спремни да опросте и затраже опроштај од оних који су их повредили.
Молимо се за све оне који су повређени и огорчени, нека нађу храброст у својим срцима да опросте онима који су их увредили. Помозите им да схвате да опроштај није знак слабости, вец́ знак велике снаге и унутрашње слободе. Нека Твоја милост и љубав излече њихове ране и поврати им веру у доброту и доброчинство других.
Господе, молимо Те да отвориш очи и уши онима који су у завади како би могли да разумеју туђе перспективе и осец́ања. Нека се свесно труде да препознају заједничке вредности и циљеве које деле са другима.
Дај им снаге да савладају своју гордост и да приступе тражењу мира и помирења са покајањем и скрушеношц́у.

У твоје име молимо Господе.
Амин.

Зашто се молити овом молитвом?

Молитва за помирење завађених је важна јер изражава нашу понизност пред Богом, тражи Његову интервенцију у промени срца и умова људи, подстиче нас на праштање и праштање, изграђује љубав и разумевање и подсец́а нас на потребу за трајни мир кроз стални процес помирења.
Кроз молитву се повезујемо са Божијом милошц́у и снагом да обновимо односе и изградимо мостове помирења међу људима.

Podelite molitvu: