Молитва за децу

За породицу и љубав, Наменске молитве

Молитва за децу ступа у везу са Богом и пружа благослов вама најдражем бићу на свету.

Мајке не могу престати бринути, али молитва вам може помоћи.

Вечна слава!

Молитва за децу

Исусе Христе, Који си Сам био Дете, Који си децу волео благосиљао, спаси децу нашег времена: да се крсте, а крштена да се вером у Тебе и љубављу Твојом утврде. Господе, спаси децу коју неверујући или зловерни родитељи кваре безбожјем, зловерјем и одвлаче их од Тебе, једини Спасу и избавитељу њихов.

Господе, спаси децу коју безбожни, бездушни и безверни учитељи, удаљују од Тебе, Творца њиховог у друштво душом огубаних. Господе, спаси децу чије душе оскврњује сваки неморал на улици и разврат, спаси их од нечистоћа.

Милостиви, спаси и децу без родитеља, под рукама сурових старатеља, злог очуха и маћехе, спаси их хулних речи и гледања злих дела. Помози, Свемогући, да узрасту и сазру у синовство Божије и грађанство Небеског Града на своје вечно спасење, Твоју славу и хвалу.

Амин.


Видео молитва за децу


О молитви за децу

Свака молитва је у својој бити иста – молите Бога да сачува ваше дете од свих зла овог света, желите да оно буде вољено и заштићено. Постоји неколико молитва за децу, оне се разликују у односу на сврху молитве, једна од њих је молитва Анђелу чувару.

„Нема ничег драгоценијег од молитве у животу човечјем“, говорио је Патријарх Павле. „Она и немогуће чини могућим, тешко чини лаким, неугодно претвара у угодно.“

Podelite molitvu: