Молитва светом Василију Острошком

Молитве светитељима

Молитва светом Василију Острошком је чудотворна молитва, њене речи даће вам снагу.

Изговорите ове речи, спасићете се беде и невоље.

Вечна слава!

Молитва светом Василију Острошком

Велики угодниче Божији, свети Василије, помози свима па мени. Бранитељу вере Православне, о велики, одбрани и нас коју Свету веру држимо и с надом ти приступамо.

Архијереју Божији, о велики, помоли се Сведржитељу за људе твоје па на послетку и за мене, мене, недостојног и последњег. Тврдошки витеже, Острошки подвижниче, спасавај нас од беда.

Српска земља запалила те је као вечну свећу пред престолом Бога па нам сада осветли путеве, разагнај тугу. Загревао си хладну пештеру Острошку, молитвама и сузама па загреј духом Божијим срца наша.

Да спасимо и прославимо тебе, Свеца Божијега и Бога свевишњега. Притицали су животу твоме болни и невољни, а ти си им помогао: помози, крштенима и некрштенима, као увек, свима па онда мени.

Измиртељу завађене браће, измири и сада све завађене, рабраћене забрати, тужне овесели, укроти самовољне, исцели болне.

Свети Василије Чудотворче, Оче наш духовни, услиши чеда твоја у Христу Исусу Господу нашем.

Амин.


Видео молитва светом Василију Острошком


О молитви светом Василију Острошком

Српска православна црква и верници славе светог Василија Острошког, великог чудотворца. Његови мошти чувају се у манастиру Острог у Црној Гори, а његова чуда не могу да се изброје. Његов дан у православном, црквеном календару обележен је црвеним словом.

Молитва светој Петки помоћи ће Вам у невољи и чека вас добро здравље уз благостање, помолите се још једној светој особи наше вере.

Podelite molitvu: