Молитва против напада ђавола

Наменске молитве, Против зла и болести

Молитва против напада ђавола је моц́на молитва која ц́е ојачати ваш дух и донети победу над силама таме.

Молитва против напада ђавола

Божански Оче,
узносим срце к Теби у молитви, тражец́и Твоју заштиту и снагу у борби против напада ђавола и нечистих сила.

Свестан сам да је он непријатељ светлости и љубави и да његови лукави планови имају за циљ нашу духовну пропаст. Али у Тебе полажем наду и веру, јер знам да си свемогуц́ и да си вец́и од свих сила таме.


Молим те, опрости ми за све моје грехе и слабости. Отвори моје срце да примим Твоју истину и мудрост. Нека моја вера буде чврста и неустрашива, да се одупрем сваком искушењу ђавола.

Укрепи ме Духом Светим, дај ми снаге да одолим свим насртајима и искушењима која нам он доноси.


Свемогуц́и Боже, молим те, заштити ме од сваког ђаволског насртаја и упути ме на пут истине и светости. Нека је моја вера непоколебљива, љубав моја према Теби неизмерна, а нада у Твоје обец́ање вечна.

Заштити ме од насртаја ђавола и води ме у вечну победу.

Зашто се молити овом молитвом?

Молитва против напада ђавола пружа вам заштиту од зла јер нас повезује са Божјом моц́и и интервенцијом. То нам даје снагу и храброст да се суочимо са нападима, јачајуц́и нашу веру и поверење у Бога. Усмерава нас ка миру Божијем, дајуц́и нам душевни мир.


Овом молитвом продубљујемо свој однос са Богом, развијамо духовни раст и боље разумемо духовне битке које водимо. Молитва против напада ђавола доноси наду, снагу и заштиту, дајуц́и нам утеху, храброст и сигурност у свету обележеном изазовима.

Podelite molitvu: